Verwachte groei 3D print markt: $17 miljard in 2020

3D printing markt groei

De laatste jaren is de 3D print markt flink in opmars en er wordt verwacht dat de markt de aankomende jaren nog een grote groei doormaakt. Dit jaar ligt de wereldwijde markt voor 3D printing op $4,5 miljard en waarschijnlijk groeit dit bedrag naar $17,2 miljard in het jaar 2020. In de energiesector en de juweliersbranche vindt waarschijnlijk de grootste groei plaats.

3D print technologie

Al sinds het begin van de mensheid produceren we producten op een reductieve wijze. Metalen worden bewerkt, stenen worden geslepen en hout wordt gezaagd. Met de komst van de 3D-printer is het nu echter ook mogelijk om op een andere wijze producten te produceren. De printer legt meerdere lagen van een bepaald materiaal op elkaar en zo ontstaat er vervolgens een 3D geprint object.

Wat zijn de voordelen van 3D-printing?

De groei die wordt verwacht in de wereldwijde markt voor 3D-printing is gebaseerd op een aantal voordelen die deze 3D-printers bieden voor de maakindustrie en voor consumenten. Hieronder vind je 5 grote voordelen van 3D-printing:

Productie op maat

Met behulp van een 3D-printer kunnen bedrijven producten vervaardigen die aan de precieze wensen van de klant voldoen. Zo kunnen de producten per klant worden aangepast op de juiste maat en klanten kunnen daarnaast ook de details van het ontwerp bepalen. Met behulp van de 3D print technologie kan dit werk op grote schaal worden gedaan.

3D-printer start-up Nederland

Lokaal produceren met behulp van 3D printing

Geen afwijkende producten

Een 3D-printer werkt met uiterste precisie en elk product dat wordt geprint is helemaal kloppend. Hierdoor worden er geen afwijkende producten meer geproduceerd en bedrijven kunnen zo veel geld besparen.

Eenvoudig ontwerpen aanpassen

De ontwerpen voor de 3D-printer kunnen eenvoudig en snel worden aangepast. Dit versnelt het gehele proces rondom het ontwerpen en de productie.

Dichtbij de klant produceren

Een 3D-printer kan door vrijwel iedereen worden bediend en is gemakkelijk te verplaatsen. Hierdoor kan de technologie dichterbij de markt worden ingezet. Ook is het niet meer nodig om verschillende productie- en verpakbedrijven in te zetten, omdat de 3D-printer het gehele product kan printen. Doordat het productieproces dichtbij de klant kan plaatsvinden, kunnen bedrijven besparen op transportkosten en is er minder voorraad en inventaris nodig.

Minder afval

De 3D print technologie zorgt voor een vermindering in afval. Materialen die overblijven kunnen namelijk gemakkelijk voor het printen van andere producten worden gebruikt. Uiteraard is dit ook voordelig voor het milieu.

‘3D-Printing: A Manufacturing Revolution’

A.T. Kearney heeft in hun recente onderzoek ‘3D-Printing: A Manufacturing Revolution’ de marktpositie van de 3D printing technologie op dit moment en in de komende 10 jaar onderzocht. Het gaat hierbij om de markt voor hardware, dienstverlening en grondstoffen rondom 3D-printing. In de komende vijf jaar zal de groei van deze markt volgens de resultaten van het onderzoek explosief zijn.

Naar verwachting zal het groeipercentage van de 3D print markt rond de 25% liggen in de komende vijf jaar. In 2020 ligt de omzet van de markt dan op $17,2 miljard. De energiesector zal naar alle waarschijnlijkheid de grootste groei doormaken, namelijk 30% tot 35% per jaar. In de juweliersbranche wordt een groei van 25% tot 30% verwacht. De industriële sectoren, de luchtvaart branche en de automotive branche groeien het minst snel, maar toch nog jaarlijks 15% tot 20%.

3D printer bouwsector

Deze 3D printer is in staat om met cement te printen

3D-printing revolutie

Volgens het bedrijf A.T. Kearney gaat 3D-printing een grote rol spelen bij het vervaardigen van producten. Natuurlijk zullen de traditionele productievormen niet verdwijnen, maar in de toekomst zullen steeds meer bedrijven gaan werken met een 3D-printer. Op dit moment zijn de kosten voor grootschalige productie nog wel lager door op traditionele wijze producten te vervaarden. De 3D print technologie zal in de toekomst echter voor steeds meer bedrijven kostenbesparend zijn, zeker als deze bedrijven baat hebben bij de bovengenoemde voordelen van 3D-printing.

Voor jou interessant