Een opmerkelijke verfrissend waterijsje uit de 3D-printer

3D printer ijs

Met de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen kan een ijsje de perfecte verkoeling bieden. Er zijn een hoop ijssalons en kramen waar je terecht kan voor ijs, maar daar is nu een merkwaardige toevoeging bijgekomen. De Amsterdamse start-up Melt produceert zelfgemaakt waterijs, gemaakt van biologische ingrediënten. Nog geen innovatief pur sang; maar dan komt de 3D printer in beeld.

Op maat gemaakt ijs met de 3D printer

De start-up maakt gebruik van de 3D printer om innovatieve vormen te creëren voor hun waterijs. Melt won onder andere de Amsterdamse Studenten Ondernemersprijs en trekt veel bekijks met het concept. De bedenkers zijn van plan om op festivals en andere gelegenheden ijs te verkopen. Daarnaast zijn er vanzelfsprekend oneindige opties voor bedrijven.

Wat maakt deze ijsjes zo interessant?

Voor bedrijven is het mogelijk om van het eigen logo of beeldmerk een ijsje te ontwerpen. Het ijs kan gebruikt worden op evenementen, andere gelegenheden of reclame uitingen. Voordat het ijs wordt geproduceerd wordt op een computer een 3D model gemaakt van het ijsje. Vervolgens wordt dit uitgeprint en in een mal gegoten. Melt gebruikt de mal om het ijs te produceren, in de fabriek kunnen zij binnen 8 uur ongeveer 4,000 ijsjes produceren.

Biologisch 3D printer ijs

Tijdens het productieproces wordt samengewerkt met een andere start-up, genaamd Pinkyrose. Zij maken biologische siroop wat gebruikt wordt voor de ijsjes. De prijs van het ijsje hangt af van de vorm van het object en het aantal ijsjes dat wordt besteld. Als consument betaal je voor een ijsje uit de collectie van Melt slechts €2,50.

Toekomstplannen van Melt

Het bedrijf begon 2,5 jaar geleden op festivals en clubs, maar inmiddels zijn de ambities doorgegroeid. Er zijn plannen om uit te breiden naar New York, San Francisco, Berlijn, Tokio en Sydney. Het bedrijf bestaat momenteel nog uit vier medewerkers, maar dit gaat in de nabije toekomst veranderen.

Voor jou interessant