Velleman K8200 Review

Velleman K8200

De Velleman K8200 is een bijzonder exemplaar tussen de beschikbare 3D-printers voor consumenten. Het apparaat ziet er niet uit als een echte printer, maar bestaat uit een aluminium frame dat geschikt is gemaakt om 3D-voorwerpen te printen.

Velleman K8200 bouwpakket

De Velleman K8200 zet je in ongeveer 12 uur in elkaar (hij wordt geleverd als bouwpakket) en vervolgens is de printer in staat om 3D-objecten met maximale afmetingen van 20x20x20cm te printen. Voor een consumentenprinter van ongeveer €650,- zijn deze afmetingen groot te noemen en het betekent dat je voorwerpen als bordjes, kopjes, telefoon hoesjes en kunstobjecten kunt printen.

PLA en ABS filament

De Velleman K8200 3D-printer bouwt jouw objecten op uit PLA- of ABS-draad. Dit draad is een soort plastic dat door de printer in laagjes op elkaar wordt gesmolten op het printbed. Wanneer je jouw model naar de printer stuurt om te printen, zal je laagje voor laagje jouw object zien ontstaan. Voor een object van gemiddelde grootte met een gemiddelde hoeveelheid details zal de printer ongeveer 30 minuten nodig hebben.

Snel printen is mogelijk

De Velleman 8200 3D-printer kan printen tot een maximale snelheid van 350mm/s. Let wel op dat bij het printen op hoge snelheid details iets minder scherp over kunnen komen, afhankelijk van het object en het materiaal. Wil je een gedetailleerd object laten printen, kies dan voor een lagere printsnelheid, zodat alle details goed tot hun recht komen.

Deze 3D-printer in het kort

Bouwpakket met groot oppervlak De Velleman K8200 printer is zeer effectief en kan printen met twee soorten filament. Het print oppervlak is groter dan de gemiddelde 3D-printer. Echter wordt de printer als bouwpakket geleverd en moet deze zelf in elkaar worden gezet. Voor beginnende 3D-printing gebruikers kan de aanschaf van de Velleman K8200 zorgen voor problemen omdat er weinig basisinformatie over 3D-printing wordt meegeleverd. De prijs van de printer is zeer aantrekkelijk kijkend naar het print oppervlak en de mogelijkheden.
Prijs85
Software70
Gebruiksvriendelijkheid60
Oppervlak en filament80

Voor jou interessant