Up! Plus 2 Review

Up! Plus 2

De Up! Plus 2 is een zeer complete 3D-printer die beschikbaar is voor consumenten. Als opvolger van de Plus 1 biedt deze printer meer mogelijkheden dan ooit. Vanwege de simpele installatie, die maar 15 minuten in beslag neemt, kan je direct genieten van het printen in 3D. De Up! Plus 2 is geschikt voor consumenten die nieuw zijn met 3D-printing. Er wordt een starterspakket meegeleverd waarin kort wordt uitgelegd hoe het 3D-printen in zijn werk gaat. Bijzonder aan de Up! Plus 2 is het open ontwerp, waardoor je live kan volgen hoe jouw 3D-object laagje voor laagje wordt opgebouwd.

Uitgebreide mogelijkheden

Deze printer heeft meer mogelijkheden dan de concurrenten, vooral op het gebied van kleur en detail. Met de Up! Plus 2 kan je tegelijkertijd meerdere ABS-draden printen. Jouw ontwerp hoeft dus niet langer uit één kleur te bestaan, met deze printer geeft je jouw ontwerpen dus letterlijk meer kleur.

Dunnere laagjes en meer detail

Daarnaast maakt de Up! Plus 2 3D-printer dunnere laagjes dan zijn voorganger, waardoor de details van jouw 3D-object beter naar voren komen. Ook de maximale grootte van jouw 3D-voorwerp is bij dit apparaat vergroot tot 14x14x13.5cm. Ter vergelijking, de op het moment populaire Up! Mini 3D-printer kan maximaal een object van 12x12x12cm printen.

Automatisch kalibratiesysteem

Een bijzondere eigenschap van de Up! Plus 2 3D-printer is het automatische platform kalibratiesysteem. Het printplatform wordt met dit systeem automatisch gekalibreerd, zodat jouw 3D-voorwerp ook daadwerkelijk geprint wordt zoals je het ontworpen had, zonder dat er oneffenheden ontstaan. Met een prijskaartje van €1200,- is de Up! Plus 2 3D-printer niet de goedkoopste 3D-printer op dit moment, maar het is wel het apparaat met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Deze 3D-printer in het kort

Beste prijs/kwaliteit verhouding De Up! Plus 2 printer is niet de goedkoopste 3D-printer, maar beschikt wel over de gunstigste prijs/kwaliteit verhouding. Het is met deze 3D-printer mogelijk om meerdere kleuren tegelijk te printen. Voor beginnende 3D-printing consumenten wordt er handig introductie materiaal meegeleverd. Het print oppervlak is tevens groter dan gemiddeld en doordat deze open is kan het printproces goed gevolgd worden.
Prijs75
Software80
Gebruiksvriendelijkheid80
Oppervlak en filament85

Voor jou interessant