Ultimaker Original Review

Ultimaker Original

De Ultimaker Original was één van de eerste 3D-printers die beschikbaar kwam voor consumenten en nog steeds is dit apparaat één van de betere opties om aan te schaffen. Deze 3D-printer is door de website Makezine.com uitgeroepen tot snelste en meest precieze 3D-printer van het moment, twee eigenschappen die van groot belang zijn bij het printen van 3D-objecten.

Snel printen zonder kwaliteitsverlies

De Ultimaker Original slaagt erin om in korte tijd jouw 3D-voorwerp te printen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Deze 3D-printer werkt met Open Source-software, vanuit de filosofie dat de community als eenheid de kwaliteit omhoog stuwt. Dankzij deze Open Source-software kan je de Ultimaker Original voortdurend upgraden en kan je eenvoudig allerlei 3D-objecten downloaden en printen.

Gedetailleerd printen

Het detailniveau van de Ultimaker Original 3D-printer is hoog. De 3D-prints worden opgebouwd uit laagjes plastic van 0,2 mm, uitzonderlijk gedetailleerd voor een 3D-printer voor consumenten. Bijzonder is ook de maximale grootte van het 3D-object dat je kan printen met de Ultimaker Original. Met afmetingen van 21x21x20.5cm vind je op het moment vrijwel geen andere 3D-printer voor consumenten die grotere voorwerpen kan produceren (alleen de opvolger van de Ultimaker Original).

3D-printen vanaf een SD -kaart

Uniek is de UltiController, die je kan inpluggen in de 3D-printer. Met dit onderdeel kan je 3D-modellen rechtstreeks vanaf een SD-kaart laten printen. Wanneer je de UltiController hebt geïnstalleerd, is het niet nodig om de 3D-printer aan te sluiten aan een computer. De Ultimaker Original is verkrijgbaar voor ongeveer €1000,- en ligt daarmee op het gemiddelde prijsniveau voor 3D-printers voor consumenten.

Deze 3D-printer in het kort

Alles aan deze 3D-printer klopt De Ultimaker Original is eenvoudig te gebruiken en dankzij de open source software vinden er constant updates plaatst. Hierdoor blijft je 3D-printer up to date en kan je kiezen uit een groeiend aanbod van 3D-modellen. Het print oppervlak van de Ultimaker Original is groot in vergelijking met andere printers. De prijs van deze printer valt in het niets bij het kijken naar de gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en printsnelheid.
Prijs75
Software90
Gebruiksvriendelijkheid90
Oppervlak en filament95

Voor jou interessant