Ultimaker Original 2 Review

Ultimaker Original 2

De Ultimaker Original 2 is de opvolger van de succesvolle Ultimaker Original. Zoals bij elke opvolger, is ook deze 3D-printer aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het belangrijkste verschil zie je terug in de afmetingen van de 3D-objecten die je kan printen.

Groot print oppervlak en snel

Met een formaat van 23×22.5×20.5cm als maximale grootte van de te printen 3D-voorwerpen is de Ultimaker Original 2 koploper op het gebied van 3D-printers voor consumenten. Geen enkele andere 3D-printer voor consumenten is in staat om 3D-objecten van dergelijke afmetingen te printen. Daarnaast is de Ultimaker Original 2 3D-printer één van de de snelste printers van het moment, met een snelheid van maximaal 300mm/s. Uiteraard is de snelheid wel afhankelijk van het detailniveau van jouw 3D-object.

Zelf kiezen welk filament je gebruikt

De Ultimaker Original 2 is in nog een ander aspect uniek ten opzichte van de concurrenten. Deze 3D-printer werkt namelijk met een Open Filament System. Dat betekent dat je zelf het soort filament kan kiezen om mee te printen. Kies voor biologisch afbreekbaar plastic (PLA) of voor stevig en duurzaam materiaal (ABS). Kijk op de pagina 3D-printer kopen tips om meer te leren over het verschil tussen ABS- en PLA-plastic. Het Open Filament System biedt ook de mogelijkheid om meerdere kleuren te gebruiken tijdens het printen. Daardoor kan je elk 3D-object printen, zonder dat je rekening hoeft te houden met beperkingen van kleur.

Indrukwekkend design

Als laatste bijzondere eigenschap van de Ultimaker Original 2 kunnen we het design noemen. De producent van deze 3D-printer heeft begrepen dat de printer er ook mooi moet uitzien, om niet af te steken op kantoor. De Ultimaker Original 2 past volgens de maker zelf ‘in elk interieur’ en gezien het ontwerp is dit absoluut waar. Met een prijs van bijna €2000,- is deze 3D-printer wel duurder dan de concurrenten, maar de kwaliteit van de Ultimaker Original 2 is ongeëvenaard.

Deze 3D-printer in het kort

Indrukwekkende 3D-printer De Ultimaker Original 2 is bovenal een indrukwekkende printer. Op alle vlakken is deze printer een marktleider. Zo is het print oppervlak groot en is het mogelijk om met meerdere soorten filament en kleuren te printen. Net als de Ultimaker Original is de software open source en wordt deze zeer regelmatig geüpdatet, waardoor de 3D-printer altijd van de nieuwste snufjes is voorzien. Het design van deze 3D-printer doet futuristisch aan en oogt zeer professioneel. Het enige wat de potentiële koper kan afschrikken is het prijskaartje.
Prijs80
Software90
Gebruiksvriendelijkheid90
Oppervlak en filament95

Voor jou interessant