Tweakers gaat langs bij 3D Hubs

Tweakers op bezoek bij 3D Hubs

De online community Tweakers ging op bezoek bij de Amsterdamse start-up 3D Hubs. Het platform dat ontwikkeld is door dit bedrijf maakt het mogelijk om een 3D-model bij iemand in de buurt te laten printen. 3D Hubs wil hierdoor iedere consument in staat stellen om te 3D-printen en wilt zo lokale productie stimuleren.

Model uploaden en printen in de buurt

De website kent een eenvoudige upload tool waar je een 3D-object kan plaatsen, vervolgens kan deze worden uitgeprint door een 3D-printer in de buurt. Op 3D Hubs is te zien welke printers er beschikbaar zijn en welk filament verkrijgbaar is. Vervolgens kan je zelf beslissen of je het product gaat ophalen of dit laat bezorgen.

Snelle uitbreiding

Door een succesvolle kapitaalinjectie van het acceleratorprogramma Rockstart kon 3D Hubs in april 2013 van start met haar dienst. Het netwerk kent inmiddels meer dan 10,000 printers, deze zijn verdeeld over 80 landen. Het bedrijf beweert dat het netwerk daarmee het grootste 3D-printer netwerk ter wereld is. 3D Hubs telt 15 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam werken aan de ontwikkeling van het systeem. Daarnaast zijn er een aantal werknemers actief in New York om de Amerikaanse te verkennen.

Voor jou interessant