Studenten uit Singapore 3D-printen auto

3D-printen auto Singapore

Een groep studenten uit Singapore heeft met behulp van 3D-printen een auto gefabriceerd. Het enige wat zij nodig hadden was de aanschaf van een aantal zonnepanelen, om zo de auto volledig zelfvoorzienend te doen rondrijden.

3D-printen auto voor de Shell Eco Marathon

De studenten van de Nanyan Technological University bouwden een prototype genaamd NTU Venture 8. Dit model is voorzien van zonnepanelen. De innovatieve auto gaat meedoen aan de Shell Eco Marathon, waar ook Nederlandse universiteiten aan meedoen. De auto kan een topsnelheid bereiken van 60 kilometer per uur. De studenten hebben unieke deuren ontwikkeld die verticaal opengaan.

Eerste 3D-printer auto uit Azië

De studenten beweren niet alleen de eerste auto uit de 3D-printer hebben laten rollen in Singapore, maar in heel Azië. De cockpit van de auto bestaat uit 150 plastic onderdelen die allen geproduceerd zijn met een aantal 3D-printers. Doordat de buitenste laag die om de auto is aangebracht doorzichtig is, geeft dit een futuristisch uiterlijk aan de auto.

Urban Concept

De Venture 8 zal tijdens de Shell Eco Marathon niet meedoen aan het populaire race-onderdeel. De universiteit heeft voor deze sectie een speciale auto ontwikkeld. De Venture 8 strijdt tijdens de Eco Marathon om de prijs Urban Concept.

Innovatieve 3D printing concepten in Singapore

Naast de ontwikkelingen op de universiteit van Singapore, wordt er ook in het rest van het land geïnnoveerd. Zo is Singapore een van de eerste landen die gebruikt maakt van 3D printers op basisscholen en high schools. Door middel van subsidies van de overheid wil het land doorgroeien tot de grootste 3D hub van Azië.

Voor jou interessant