Star Wars fans 3D printen hun verzamelobjecten

Star Wars 3D printen

Toen de nieuwe Star Wars film werd aangekondigd stond menig fan in de dranghekken. De makers van de film hoopte op een nieuw gouden tijdperk voor Star Wars. Disney en Hasbro hebben daarnaast een hoop merchandise en verzamelobjecten op de markt gebracht om de fans tegemoet te komen. De verkopen zullen niet tegenvallen, maar er wordt wel een nieuw fenomeen duidelijk. Zo gaan steeds meer fans hun verzamelobjecten 3D printen. Hierdoor kunnen zij zelf kiezen wat ze printen en besparen ze daarmee een hoop geld.

3D printen van Star Wars kinderlijk eenvoudig

Het 3D printen van verzamelobjecten gaat gemakkelijk via het internet. Zo is er op de website Yeggi een aanbod van bijna 4,000 Star Wars 3D objecten te vinden. Velen van deze objecten kunnen gebruikt worden als 3D print model. Voor verzamelaars is het een kwestie van kiezen, eventueel modificeren en vervolgens 3D printen. Kijkend naar de kosten van merchandise dat wordt verkocht door Disney en Hasbro kan een hoop bespaard worden.

Niet alleen gemakkelijk en goedkoop

Het 3D printen van merchandise is niet alleen gemakkelijk en goedkoop, maar zorgt ook voor een golf aan creativiteit. Zo delen Star Wars fans massaal hun 3D modellen en 3D objecten. De fans downloaden bestaande modellen en geven een eigen draai aan het object. Hierdoor ontstaat een nieuw soort fenomeen, waar de consument in staat is zelf merchandise te creëren en eventueel aan te bieden.

Star Wars 3D masker

Andere fans gebruiken ook de 3D printer

Naast de Star Wars fans zijn er ook andere fanaten die gebruik maken van de 3D printer. Op de website Yeggi en andere websites zijn duizenden modellen te vinden van Harry Potter, Frozen en andere films en series. De makers van de films waarschuwen echter dat het niet is toegestaan om 3D modellen te maken van deze objecten. Het is nog niet bekend of bedrijven zoals Hasbro en Disney actie gaan ondernemen tegen de verspreiders van 3D modellen.

Voor jou interessant