Speelgoed uit de 3D-printer

3D-printer speelgoed

Kinderen zijn dol op speelgoed, dat is een feit. Met de komst van 3D-printing technologie zal er ook in deze sector een hoop gaan veranderen. Tot op heden was het alleen mogelijk om voorradig speelgoed aan te schaffen, wat gaat veranderen met de 3D-printer. Zowel consumenten als bedrijven kunnen de 3D printer aanschaffen om speelgoed te ontwerpen en printen. In dit artikel bekijken we een aantal voorbeelden van toepassingen die beschikbaar zijn.

3D printing in je Happy Meal

MC Donalds erkent de problemen die het leveren van speelgoed met zich meebrengt. Wanneer kinderen een specifiek Happy Meal cadeau willen hebben, is deze niet altijd voorradig. Dit is de reden dat het bedrijf momenteel kijkt naar de implementatie van 3D-printers. Deze printers kunnen in de toekomst het Happy Meal cadeautje ter plekke printen. Hierdoor is het speelgoed waar je naar opzoek bent altijd beschikbaar. De kosten voor implementatie liggen nu nog te hoog, maar dit gaat in de nabije toekomst veranderen.

3D printer speelgoed online bestellen

Het Nederlandse 3D-printer bedrijf Shapeways biedt al langere tijd speelgoed aan, waaronder de speciale My Little Pony collectie. Op de website van het bedrijf is het mogelijk om zelf een persoonlijke Pony te maken en printen.

Printen van bekend speelgoed

Waar het bij Shapeways vooral gaat om speelgoed dat niet bekend is, zijn ook de grote merken bezig met 3D printing. Bedrijven zoals Lego verwachten dat de markt gaat veranderen door de komst van de 3D printer. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om thuis te printen, waardoor een nieuw business model ontstaat. Lego wil in de toekomst een database aanbieden waar gebruikers objecten kunnen kopen en printen. Denk bijvoorbeeld aan het printen van individuele poppetjes of bouwstenen. Daarnaast kunnen er zelf gebouwen worden ontwerpen in de winkel, waarna de blokjes los uitgeprint kunnen worden.

Kinderen kunnen zelf 3D printen

Naast de implementatie van bedrijven wordt het ook voor kinderen mogelijk om hun speelgoed te printen. Bonsai Labs is een printer aan het ontwikkelen die door kinderen te gebruiken is. Vanwege veiligheidsredenen dienen de materialen minder heet te worden dan bij de conventionele 3D-printers, dit speciale filament werkt met een temperatuur van 80 graden Celsius. Dit is nog steeds warm, maar een stuk koeler ten opzichte van de honderden graden waar andere printers mee werken. Via het internet kunnen kinderen speelgoed ontwerpen of kopen. Vervolgens kunnen de 3D-modellen naar de printer worden gestuurd en wordt het geprint.

Voor jou interessant