Shapeways haalt 30 miljoen dollar op tijdens investeringsronde

Shapeways 3D printer investering

Het Nederlandse bedrijf Shapeways heeft tijdens een nieuwe financieringsronde een bedrag van 30 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf is bekend van het online platform waar mensen 3D modellen kunnen delen en aanschaffen.

De 3D printer vergemakkelijken voor de consument

Het bedrijf wilt met de investering de 3D printing sector eenvoudiger en toegankelijker maken voor consumenten. “In de toekomst willen we een markt creëren waarbij niemand naar de winkel hoeft, maar vanuit huis de producten kan printen”, laat CEO en medeoprichter Peter Weijmarshausen weten. Volgens hem zijn er al serieuze stappen ondernomen om 3D printing bekend te maken, maar ontbreekt de adaptie. Volgens Weijmarshausen is het is nu noodzaak om keihard te werken aan het relevanter en eenvoudiger maken van de 3D printer.

Hoofdkantoor verplaatst naar New York

Shapeways komt oorspronkelijk uit Eindhoven maar heeft haar hoofdkantoor verplaatst naar New York. Het bedrijf heeft nog wel een Fabriek in Eindhoven staan. Voor de investeringsronde begon hoopte het bedrijf 34,5 miljoen dollar op te halen, dit werd uiteindelijk 30 miljoen dollar. Diverse multinationals deden mee aan de aandelenemissie, zo ook HP en Inkhef. Volgens Weijmarshausen toont dit aan dat grote bedrijven geloven in de filosofie van Shapeways.

Shapeways 3D printer in New York

Shapeways 3D printer op het hoofdkantoor te New York

Implementeren van 3D scannen

Kijkend naar de huidige wensen van de markt concludeert Weijmarshausen dat 3D scannen opkomend is. De investering wilt hij deels gaan gebruiken om het scannen te implementeren in de Shapeways omgeving. De investering wordt daarnaast benut om het software systeem te verbeteren. Dit systeem zal bijdragen aan een simpelere 3D printer. Verder is het bedrijf aan het kijken naar andere samenwerkingsverbanden. Shapeways heeft wereldwijd 600.000 gebruikers en groeit hard door.


  1. Mooi om te zien dat Nederland ook als pionier wordt gezien binnen de 3D printing sector!

    Jeoffrey W /

Het is niet toegestaan om te reageren.

Voor jou interessant