Persoonlijke thermostaat op maat

Thermostaat 3D-printing

De apparaten in en rond ons huis worden steeds slimmer en persoonlijker, zo ook de thermostaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via een smartphone applicatie de verwarming hoger te zetten, ook wanneer je onderweg bent naar huis. Met behulp van 3D-printing worden deze thermostaten nog persoonlijker gemaakt.

Smart-thermostaat

De slimme thermostaten zijn er in een hoop soorten en maten. Een van deze smart-thermostaten is de Toon van Eneco. Met deze thermostaat kan je via het display of de applicatie direct inzicht krijgen in je energieverbruik, daarnaast kan je ook nog allerlei apparaten bedienen. De thermostaat van Eneco hangt inmiddels al bij meer dan 100 duizend Nederlandse huishoudens aan de muur.

Thermostaten zijn ouderwets

Ondanks de nieuwe opties die de thermostaten bieden blijft het slechts een wit kastje aan de muur. Een hoop Nederlanders zijn van mening dat dit leuker kan, zo ook persoonlijker. Dit is de reden dat Eneco besloot om klanten zelf ontwerpen te laten bedenken die dienen als cover van de thermostaat. Er kwamen meer dan duizend inzendingen binnen, uiteindelijk koos 3D-ontwerper Joris van Tubergen de tien beste ontwerpen uit. Vervolgens werden deze covers direct geprint met behulp van 3D-printers. Onderstaande video laat de 10 gepersonaliseerde covers van de winnaars zien.

Voor jou interessant