Palette zorgt voor printen met meerdere kleuren en materialen

Palette 3D-printer meerdere kleuren

Een hoop 3D-printers die zich richten op consumenten bieden enkel de mogelijkheid om met één kleur te printen. Dit terwijl de vraag onder consumenten naar printers met meerdere kleuren toeneemt. Consumenten gebruiken nu vaak verf, welke ze na het printen aanbrengen op het model. Deze manier van werken is niet prettig en onpraktisch. Tevens zorgt dit ook vaak voor een lagere kwaliteit model, aangezien het verven niet altijd soepel verloopt. Mosaic Manufacturing kwam met een oplossing en bracht deze via Kickstarter onder de aandacht. Het product wat zij hebben ontwikkeld draagt de naam Palette.

Cartridge voor de 3D-printer

De Palette is geen 3D-printer, maar werkt wel nauw samen met de printer. Het apparaat fungeert als cartridge en kan gebruikt worden met het overgrote deel van de 3D-printers op de markt. De eigenschappen die de printer moet hebben om samen te kunnen werken met de Palette zijn: printen met 1,75mm filament, .gcode of .x3g en een externe aanvoer van filament moet worden ondersteund. Het product is te vergelijken met een cartridge voor inkjet printers. De spoelen filament worden door de Palette aan elkaar gelast, op basis van de verhouding van het specifieke 3D-model. De gekleurde draad wordt vervolgens naar de 3D-printer gestuurd, waardoor er met meerdere kleuren of materialen geprint kan worden.

3D-printer materiaal en kleurkeuze

De prints die zijn voltooid met de Palette zijn er professioneel en aantrekkelijk uit. Kijkend naar de beschikbare soorten materiaal is het product nóg interessanter. Momenteel verschijnen er steeds meer materialen op de markt, waaronder bijvoorbeeld magnetisch, hout en geleidend filament. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat het mogelijk is om computeronderdelen te printen en “slimme objecten” te maken.

Palette verhoogt mogelijkheden 3D-printing

Door gebruik te maken van het Palette zijn de mogelijkheden met je 3D-printer oneindig. Voor iedere gebruiker kan dit product uitkomst bieden, zowel consumenten als functioneel ontwerper. Het investeringsbedrag op Kickstarter is gelukkig behaald, waardoor de Palette daadwerkelijk geproduceerd gaat worden.

Voor jou interessant