Op maat gemaakt speelgoed voor kinderen

Speelgoed 3D printen

De 3D printing markt zit zeker niet stil. In diverse industrieën vinden dagelijks innovaties plaats, en worden nieuwe ideeën uitgewerkt. Zo is er recentelijk een nieuwe doorbraak geweest met het 3D printen van organen. Echter vindt er ook bij de consumentenmarkt een hoop innovatie plaats. Waar een 3D printer eerst alleen interessant was voor de hobbyist, lijkt daar nu verandering in te komen.

Consument krijgt meer macht

Doordat de 3D printer in staat is om steeds meer producten en concepten uit te werken, komt er meer macht in handen van consumenten. Zij zijn straks niet meer de kopers, maar ook degene die het product heeft gemaakt. Dit is een belangrijk element wat centraal staat voor de veranderingen in de 21ste eeuw. Decennialang ging het om kopen en fabriceerde grote multinationals onze producten. Nu is de markt aan het veranderen. Consumenten willen zelf bedenken, maken en verkopen. Daarnaast staan de grotere merken vaker in een negatief daglicht, door bijvoorbeeld kinderarbeid in ontwikkelingslanden. Dit is ook het geval in de markt voor speelgoed, vandaar dat deze innovatieve concepten uitkomst bieden.

Speelgoed 3D printen

De fantasie van kinderen is eindeloos. Dit zie je onder andere terug in de denkwijze en tekeningen van kinderen. Het speelgoed wat verkrijgbaar is blijft beperkt tot het aanbod. Om de creativiteit van kinderen een boost te geven kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld Lego aan te schaffen. Zou het niet beter zijn om kinderen hun eigen speelgoed te laten ontwerpen? Dit is vanaf nu mogelijk op een betaalbare manier met de komst van de speelgoed 3D printer.

De printer zal beschikbaar komen in de Verenigde Staten, met de introductieprijs van 300 dollar. Het is nog onduidelijk wat de printer gaat kosten in Nederland. Met de bijgeleverde software kunnen kinderen zelf tekenen en knutselen, op bijvoorbeeld een tablet. Vervolgens kan de 3D printer het speelgoed maken. Voor kinderen is dit niet alleen goed voor de creativiteit, maar ook een leerschool in de nieuwe technologie. Voorlopig mikt de fabrikant nog op kinderen van 13 jaar en ouder. De objecten zijn echter veilig voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Beveiliging van de 3D printer

De 3D printer is zodanig beschermd dat het voor kinderen niet mogelijk is om zich te bezeren. Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen, waardoor het kind niet de 3D printer kan openen tijdens het printproces. Dit is een vereiste om te zorgen dat de kinderen zonder verder toezicht gebruik kunnen maken van de 3D printer.

Voor jou interessant