Nederlandse start-up ontwikkeld innovatief filament

Octofiber filament

Octofiber is een Nederlandse start-up die zich bezighoudt met het ontwikkelen van filament en verpakkingen. Zij vinden het belangrijk om de belevenis en het gebruikersgemak van de eindgebruiker te optimaliseren. Door te kijken naar de huidige problemen met het aanbrengen van filament ontwikkelde ze een speciale kartonnen doos die het filament beschermd. In het verleden kon het filament door blootstelling stoffig of vies worden.

Hoe kan ik aan de slag met een Octofiber pakket?

Allereerst dient het filament aangeschaft te worden, deze wordt geleverd in de kartonnen doos. Vervolgens kan het zijn dat je van een reseller de benodigde onderdelen meegeleverd krijgt, zo niet dan zijn deze eenvoudig te verkrijgen op de website van Octofiber. De kleine onderdelen dienen vervolgens te worden geplaatst op de kartonnen doos, het filament kan daarna terug in de doos worden geplaatst. Vanaf nu is het mogelijk om direct te printen uit de doos, waardoor er geen vuil of stof bij het filament kan komen.

Filament beschermen is belangrijk

Tijdens het printproces is het relevant dat het filament schoon blijft. Wanneer dit niet het geval is zal het stof of vuil worden gesmolten tijdens het printproces. Hierdoor kan de print veranderen van kleur en kan het vuil eventueel verbranden, dit kan weer leiden tot een vlek in het 3D-geprinte object. Voor 3D-printing fanaten was het van belang om voorzichtig om te gaan met het filament en deze goed te beschermen, echter was er nog geen concrete oplossing beschikbaar. De komst van de kartonnen doos van Octofiber kan worden gezien als een belangrijke ontwikkelingen voor zowel 3D-printing bedrijven als consumenten die actief zijn met een eigen printer.

Video van het proces


  1. Hollands Glorie!

    Thijs Heeren /
  2. Leuk om te zien dat er een hoop Nederlandse bedrijfjes aan de wieg staan van de 3D-printing technologie.

    Dirkje van den Broek /

Het is niet toegestaan om te reageren.

Voor jou interessant