Maakindustrie in de plus: groei in 2016 al 34%

Maakindustrie groei

De 3D printing industrie is een enorme belofte voor toekomstige toepassingen. De revolutie blijft nog uit, maar de technologie blijft zich fors ontwikkelen. Doordat de 3D printer kan worden ingezet in vrijwel iedere sector, voor ieder bedrijf en voor miljoenen toepassingen is het een belangrijke innovatie voor de komende decennia.

Groei in sector

De groei in de 3D printer sector bevestigd deze stelling. Dit vertaalt zich namelijk in stijgende koersen. De 3D printing trend van de IEX ging dit jaar bijvoorbeeld al met 34% omhoog. Het was echter een kwestie van wachten, want voor velen was dit al een feit. De 3D printing bedrijven zullen in de komende jaren nog sterker groeien.

Sectorgroei in het verleden

De groei van de sector was in het verleden ook al fors. Waar het investeren in 3D printing eerst nog werd gezien als een gedurfde investering, is dit nu compleet anders. De groei van de periode tussen 2012 en 2015 bedroeg meer dan 300 procent. Vaak is te het zo dat beleggers wat onzeker reageren naar zulke enorme groei van een jonge sector. Kijkend naar de groei in het eerste kwartaal van 2016 is dit niet nodig.

3D printing blijft groeien

Waar het aantal toepassingen voor 3D printing groeit, zien we ook dat de sector meegroeit. De groeiverwachtingen zijn dan ook veelal positief. Zo verwacht onderzoeksbureau Gartner dat de sector tot 2019 een jaarlijkse groei van 100% zal hebben.

Meer positieve berichten over 3D printing kwamen uit Amerika. Onder andere de Bank of America gaf een koopaanbeveling voor een groot 3D printer bedrijf uit het land. Dit zorgde wederom voor een stijging in de koersen.

On-demand 3D printen

Beleggers geloven in on-demand produceren

3D printing doet het goed omdat beleggers geloven in on-demand produceren. Hierdoor is er geen voorraad meer nodig, waardoor er tal van voordeel ontstaat. Kosten kunnen worden gedrukt, maar tegelijkertijd kunnen producten ook op maat worden gemaakt.

Naast simpele producten zullen ook protheses en vliegtuigmotoren uit de 3D printer rollen. Doordat de 3D printer met nieuwe materialen kan werken, zijn deze goedkoper en lichter. Niet alleen goedkoper in productie, maar dus ook in gebruik.

Voor jou interessant