Hoe kan ik geld verdienen met mijn 3D printer?

3D printing objecten

Wanneer je in het bezit bent van een 3D printer ben je een van de eerste consumenten die de stap heeft gemaakt. Hierdoor heb je een hoop voordelen, aangezien je als eerste met de technologie kan experimenteren. De vraag naar 3D printing groeit gestaag en men verwacht dat de markt binnen 10 jaar volwassen zal zijn. Door de volgende manieren te proberen kan je eenvoudig je 3D printer terugverdienen.

Verkoop je diensten op 3D Hubs

Het Nederlandse platform 3D Hubs maakt het voor 3D printer gebruikers mogelijk om hun printer aan te bieden aan andere consumenten. Zo kun je via de website eenvoudig zoeken naar een 3D printer in de buurt, om daar een 3D model naartoe te sturen. Als gebruiker en 3D printer aanbieder kun je reviews schrijven en ontvangen. Hiermee kan je vertrouwen opbouwen bij de 3D hubs community.

Langdurige 3D printing samenwerkingen

Waar 3D hubs focust op het samenbrengen van consumenten, is het ook mogelijk om een relatie op te bouwen met bedrijfjes. Diverse diensten worden aangeboden, zoals My Mini Factory. Deze website focust zich op het creëren van langdurige werkrelaties tussen 3D printing eigenaren. Op de site kan je een portfolio uploaden en andere 3D printer gebruikers beoordelen. Door jezelf positief in het daglicht te zetten kun je designers naar je toe trekken om zo langdurige samenwerkingen aan te gaan.

Consumenten helpen met reparaties

Doordat de mogelijkheden qua printing oneindig zijn, kan je de printer op duizenden manieren inzetten. Kijkend naar de huidige consumptiemaatschappij is een groot voordeel te behalen door te repareren. Wanneer je als consument iets wilt laten repareren gaan hier vaak hoge kosten mee gemoeid. Door diverse onderdelen van producten te printen en vervangen kan je op een goedkope manier reparaties uitvoeren. Als 3D printer eigenaar kun je op deze manier eenvoudig reparaties aanbieden.

Geld verdienen 3D printing

Geld verdienen met 3D printing kan op tientallen manieren.

Een eigen webwinkel

Zelf 3D modellen ontwerpen en printen is voor veel hobbyisten een dagelijkse bezigheid. Deze 3D prints kun je natuurlijk ook online aanbieden. Diverse 3D printer eigenaren beginnen een eigen webshop of verkopen op Marktplaats, eBay en andere websites. Daarnaast zijn er 3D printing websites die deze vorm van commercie stimuleren, zoals Shapeways.

Boeken tips

Naast de bovenstaande tips zijn er een hoop gebruikers die geld verdienen met een 3D printer. Zo zijn er diverse boeken geschreven over dit onderwerp. Deze boeken gaan een stuk dieper in op de mogelijkheden, en behandelen onderwerpen zoals marketing en klantenwerving. Heb je interesse om geld te verdienen met 3D printing, dan zijn onderstaande boeken misschien iets voor jou.

[bol_product_links block_id=”bol_56d464abbb842_selected-products” products=”9200000046682871,9200000045669895,9200000039836439″ name=”Geld verdienen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Voor jou interessant