Fantastische 3D-printing prototypes

3D-printer film

3D-printers worden al langere tijd gebruikt voor het creëren van prototypes. In de afgelopen jaren heeft deze technologie gezorgd voor een oneindige reeks aan mogelijkheden.

Om een beeld te geven van deze prototypes is in dit bericht een overzicht gemaakt van 5 fantastische prototypes die zijn ontwikkeld in 2014.

OwnFone

Het bedrijf OwnFone kwam met een interessant idee: wat als iedereen een telefoon kon gebruiken. Hiermee doelt het bedrijf specifiek op blinden en slechtziende mensen. De telefoon is geoptimaliseerd voor iedere klant, er zijn namelijk een aantal knoppen aangebracht die op maat zijn gemaakt voor iedere klant. Zo kan een klant er bijvoorbeeld voor kiezen om het nummer van zijn ouders op een van de knoppen te laten printen. Hierdoor wordt het gemakkelijk voor deze mensen om snel een nummer te bellen dat zij veelvuldig gebruiken.

Vinyl

De komst van de CD en digitale muziek heeft vinyl bijna doen uitsterven. Nog steeds zijn mensen verliefd op deze manier van muziek luisteren, daarom hebben zij gezorgd dat het mogelijk is om vinyl te printen. Zanger en songwriter Bobbie Gordon heeft samen met Bacardi de eerste LP uitgeprint. Het resultaat is nog mager, maar het is een stap in de goede richting.

Anatomie

Voor medische studenten is het bestuderen van het menselijk lichaam belangrijk, het bewaren van lichamen is echter lastig voor universiteiten. Onderzoekers van de Monash University hebben hier een alternatief voor bedacht: 3D-geprinte menselijke lichaamsdelen.

De lichaamsdelen kunnen snel en gemakkelijk worden geprint. Daarnaast neemt het meer voordelen met zich mee, zo stinkt het geprinte lichaamsdeel niet en is het makkelijk op te bergen.

Boxtrolls

Boxtrolls is een stop-motion film, deze films zijn lastig te produceren omdat het gaat om klei modellen. Per shot moeten deze kleibeeldjes worden aangepast. Door 3D-printers te gebruiken is het echter een stuk gemakkelijker om zo’n film te produceren.

Het resultaat is verbluffend, mede omdat het verschil met andere stop-motion films niet eens te zien is. Dit terwijl deze technologie heeft gezorgd voor een snellere productie en lagere kosten.

Normal

Normal is een 3D-printing bedrijf dat de nieuwe technologie toepast in bestaande producten. Zij hebben earphones ontwikkeld die op maat zijn gemaakt voor iedere gebruiker. Hierdoor past de earphone perfect in het oor, wat de akoestiek en het comfort ten goede komt.

Voor jou interessant