Een knap staaltje techniek: de Makerarm

Makerarm 3D printer

Waar de meeste 3D printers enkel met ABS en PLA filament kunnen printen, weet de Makerarm een heel andere weg in te slaan. De functionaliteiten van deze 3D printer gaan een stap verder. De Makerarm heeft een multifunctionele arm, voorzien van een uitwisselbare printkop. Hierdoor kan de arm printen met resin en filament, graveren met laser, boren, solderen, objecten oppakken en verplaatsen met zuignappen en ook voorwerpen assembleren. De Kickstarter campagne is met succes gesloten en de Makerarm wordt nu ontwikkeld en gefabriceerd.

Makerarm geniet bewegingsvrijheid

3D printers hebben een vast printformaat, wat de functionaliteiten van de printer beperkt. Doordat de Makerarm niet gebonden is aan een vaste printruimte, zijn de mogelijkheden uitgebreider. De arm heeft meerdere gewrichten en kan op twee assen roteren. Het ontwerp lijkt daardoor op een robotarm die wordt gebruikt in geavanceerde fabrieken.

Uitwisselbare kop

Naast de bewegingsvrijheid zorgt de uitwisselbare kop voor de multifunctionaliteit van de Makerarm. De ontwikkelaars hebben speciale software ontwikkeld om de arm aan te sturen. Hierdoor wordt het eenvoudig om te wisselen tussen de 3D printer stand en het solderen of assembleren van objecten. De makers van de arm hebben de arm inmiddels ingezet om te graveren met een laser, en zelfs een taart te decoreren met warme chocolade. De bedenkers zouden ook kunnen denken aan externe aanbieders van koppen, waardoor de functionaliteit nog verder uitgebreid kan worden.

Consument wordt producent

Waar de 3D printer wordt geprezen om het feit dat de consument voortaan producent kan worden, kan de Makerarm dit waarmaken. Naast de 3D printing functionaliteit is het mogelijk om elektronica en andere apparaat te assembleren. De mogelijkheden fungeren niet alleen als productiemethode, maar kunnen ook assisteren bij reparaties.

Korting voor Kickstarter Early Birds

De Kickstarter Early Birds waren in de gelegenheid om extra korting te krijgen op hun Makerarm. Nu de campagne is gesloten is deze optie er niet meer, maar kunnen nog steeds Makerarms worden bestelt met een pre-order. Ook hiermee krijg je een forse korting op de actuele verkoopprijs, die rond de 2,500 euro ligt.

Voor jou interessant