Draagbare 3D-printer ontwikkeld in Nederland

Draagbare 3D-printer

Het Nederlandse start-up bedrijf met de naam 3D By Flow heeft een draagbare 3D-printer ontwikkeld. Door middel van een Kickstarter campagne willen zij de printer in productie nemen. Naast standaard filament is deze 3D-printer ook in staat om zacht materiaal te printen, waaronder bijvoorbeeld chocolade.

3D By Flow streeft voor €50,000

Het bedrijf uit Maastricht wil met de Kickstarter campagne een bedrag van minstens €50,000 ophalen. Met dit startkapitaal is het mogelijk om de draagbare 3D-printer Focus in productie te nemen. Deze printer is de eerste in zijn soort die lichtgewicht is en meerdere materialen kan printen. Daarnaast is de printer ook nog eens eenvoudig mee te nemen, aangezien deze enkel 7 kilo weegt.

Functies draagbare 3D-printer

De printer beschikt over twee printermonden: één geschikt voor filament en de andere voor zachtere materialen. Dit kunnen bijvoorbeeld materialen zijn zoals keramiek en chocolade. Door middel van een sterke magneet worden de printermonden vastgeklikt aan de printer. Hierdoor kost vervanging van de printermond aanzienlijk minder tijd. De slimme software herkent direct welke printermond is aangesloten. 3D By Flow laat tevens ook weten dat de printer te gebruiken is voor print technieken onder hoge temperaturen, zoals met metaal en nylon.

3D printer by Flow

Draagbare 3D-printer is opvouwbaar

3D-printers die in staat zijn om meerdere materialen te printen zijn volgens het bedrijf vaak groot en lastig te bedienen. 3D By Flow dit veranderden door dit compacte ontwerp aan te bieden. De draagbare 3D-printer is namelijk opvouwbaar en past vervolgens in een koffertje.

Meer onderzoek en printer voor de zorg

Het bedrijf wil met Kickstarter voldoende geld ophalen en vervolgens beginnen met de productie van de printer. Een deel van het geld wordt daarnaast gebruikt om onderzoek te doen naar het gebruik van nieuwe technieken en materialen. 3D By Flow wil later dit jaar een tweede type introduceren, deze printer zal gebruikt kunnen worden in de zorg. Zo wilt het Maastrichtse bedrijf het mogelijk maken om eenvoudig protheses te printen.

Voor jou interessant