Diervriendelijk vlees en leer uit de 3D-printer

3D printer vlees

Het is al een tijdlang mogelijk om voedsel te printen uit de 3D-printer en uiteraard ook verschillende materialen. Op dit moment wordt er ook al leer geprint door een Amerikaans bedrijf en hetzelfde bedrijf is eveneens aan het onderzoeken hoe vlees kan worden gemaakt met een 3D-printer. Als dit eenmaal mogelijk wordt, hoeven er geen dieren meer te worden gedood voor vlees of leer. Consumenten hoeven zich hierover ook niet meer schuldig te voelen. In dit artikel bespreken we de ontwikkeling van het 3D-printen van vlees en leer.

3D-print bedrijf in New York

In New York heeft Andras Forgacs een bedrijf opgezet voor 3D-printing van vlees en leer. Dit bedrijf neem via een diervriendelijke biopsie cellen af bij dieren en kweekt deze door. Vervolgens kunnen de cellen worden geprint en daarna groeien ze door tot nagenoeg perfect weefsel. Op deze manier produceert het bedrijf leer en ze zijn van plan om in de toekomst ook vlees te printen.

3D-geprint leer

Het is het bedrijf dus al gelukt om leer te printen met een 3D-printer. De rijping van de cellen duurt ongeveer 45 dagen voor een stuk leer van 0,1 vierkante meter. Waarschijnlijk denk je dat dit een lange periode is, maar het produceren van gewoon leer duurt vele malen langer. Je moet de dieren namelijk grootbrengen voordat je ze kunt slachten en leer kunt maken van hun huid. Bedenk ook dat je al die tijd moet zorgen voor onderdak en voer. Met 3D-geprint leer is dit niet het geval en kan dus veel ruimte en voedsel worden bespaard.

Vlees uit de 3D-printer

Vlees uit de 3D-printer is er helaas nog niet. Het Amerikaanse bedrijf is echter al druk bezig om te onderzoeken hoe ze dit kunnen maken. De eigenaar vertelt wel dat ze niet beginnen met een stuk biefstuk, aangezien dit moeilijk vlees is om te printen. Hamburgers en paté zijn gemakkelijkere vleessoorten voor 3D-printing en daarom beginnen ze hier waarschijnlijk mee.

Op 3D-printergids houden we je op de hoogte over 3D-geprint voedsel. Als het eenmaal mogelijk is om vlees te printen, kun je dat direct op onze website lezen. Houd ons blog daarom goed in de gaten!

Voor jou interessant