China streeft naar koploper positie 3D printer sector

Straat in Shanghai China

China streeft naar een koploper positie wanneer het aankomt op technologische innovatie. Het land wil doorontwikkelen en niet afhankelijk zijn van buitenlandse techniek. Zo heeft China al veel bewerkstelligd omtrent 3D printing, waar de overheid uitbundig investeert.

Chinese 3D printer innovatie

Chinese bedrijven lopen voor op Amerikaanse soortgenoten. Carbon3D is bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf dat een techniek ontwikkelde om met hoge snelheid te printen. De Chinezen hebben inmiddels een techniek bedacht die nog sneller is en tevens efficiënter omgaat met filament. Daarnaast wordt er gewerkt aan auto’s die volledig gefabriceerd zijn door de 3D printer en worden er huizen en villa’s geprint. De industriële toepassingen worden bijgestaan door innovaties in andere sectoren, waaronder op medisch vlak. De 3D printer assisteert dan ook steeds vaker tijdens operaties in China.

Chinees Silicon Valley

Het Chinese bedrijfsleven heeft enorm veel interesse getoond in 3D printing. Dit heeft vervolgens ook de interesse van de overheid gewekt. Doordat deze zich wil positioneren als leider in innovatie hebben zij besloten een omgeving te creëren die zich volledig richt op 3D printen. Dit onderzoekslab zal het nationaal 3D printing instituut worden.

3D printer world conference

Doorbraken in diverse sectoren

Het hypermoderne lab ontstond uit een samenwerking met diverse Chinese bedrijven en de overheid. Voordat het lab in gebruik werd genomen lag er al voor 3 jaar aan projecten klaar. Dit toont ook de serieusheid van het project en de nadruk op 3D printing bij de Chinese overheid en bedrijven. De projecten die worden onderzocht bestaan onder andere uit automotive, luchtvaart, industrieel design, medisch en architectonische oplossingen.

Rooskleurig toekomstperspectief

Door de ontwikkeling rondom 3D printing zal het land blijven innoveren. Zo wil de overheid de 3D printing sector de komende jaren sneller laten groeien. Het nieuwe lab wordt gemonitord door de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie, om zo te zorgen dat het project in goede banen wordt geleid. Het doel van het project is het garanderen van een gezonde groei van de Chinese economie en maatschappij.

Voor jou interessant