Bezorgen krijgt nieuwe dimensie met 3D-printing

Amazon 3D-printing

Opmerkelijk nieuws afkomstig van de grote webshop Amazon. Het bedrijf heeft een patent aangevraagd voor een speciale 3D-printer aan boord van de Amazon busjes. Momenteel zijn deze busjes alleen in gebruik binnen de Verenigde Staten, maar ook hier is het bedrijf druk bezig met expansie. De printer wil online bestelde producten onderweg naar de voordeur van de klant, aan boord van het busje, printen met deze speciale 3D-printer.

Efficiëntie ten top

De nieuwe 3D-printing innovatie zal zorgen voor een snellere bezorgtijd en lagere kosten. Bij deze manier van bezorgen is er tevens geen opslag nodig voor de producten. Het is echter nog de vraag welke goederen Amazon wil laten bezorgen met de printer. Er zijn namelijk een aantal belangrijke criteria voor het ontwikkelen van een dergelijke printer, waaronder de omvang. Amazon zal de printer daarom beginnen te gebruiken voor het leveren van reserveonderdelen.

Amazon deed al eerder haar intrede in de 3D-printing sector. Dit deed het bedrijf door het aanbieden van 3D-printers die geschikt zijn voor consumenten. Daarnaast heeft het bedrijf een 3D-printing webshop waar bezoekers gepersonaliseerde producten kunnen bestellen.

Voor jou interessant