Het belang van 3D printing evenementen

3D printing evenement

De innovaties en ontwikkelingen omtrent 3D-printing lijken elkaar steeds sneller op te volgen. Op een 3D-printing evenement worden deze innovaties en ontwikkelingen gedeeld met de bezoekers. Verder wordt er kennis uitgewisseld en nieuwe inspiratie opgedaan. Hieronder geven wij meer informatie over de grootste 3D-printing evenementen wereldwijd.

3D Print Week NY

De 3D Print Week NY is tot nu toe mogelijk het grootste 3D printing evenement ooit. Dit jaar vond deze exclusieve 3D printing show plaats tussen 13 april en 18 april. Het evenement werd georganiseerd door MecklerMedia en er waren diverse grote bedrijven op het gebied van 3D printing aanwezig. De show bestond uit verschillende evenementen die door de gehele stad werden gehouden, zoals de 3D Print Design and Fashion Shows en de Inside 3D Printing Conference and Expo van MecklerMedia zelf.

Meer dan 10.000 mensen waren aanwezig op deze MecklerMedia evenementen om de nieuwste innovaties en ontwikkelingen van de 3D-printer te vieren. Het was mogelijk om 3D-printers te bekijken en de verschillende shows lieten zien wat de mogelijkheden zijn van 3D-printing. Aankomend jaar wordt het evenement weer gehouden. Het zal dan plaatsvinden tussen 10 en 15 april en het belooft weer een spectaculaire show te worden.

Inside 3D Printing

Inside 3D Printing is eveneens een evenement van MecklerMedia en wordt jaarlijks in verschillende plaatsen wereldwijd gehouden. Hier krijgen consumenten en bedrijven de mogelijkheid om meer te weten te komen over 3D-printing en de mogelijkheden door middel van conferenties met experts en demonstraties van de nieuwste 3D-printers en de nieuwste ontwikkelingen. Inside 3D Printing gaat in 2015 nog plaatsvinden in Tokyo, Zhuhai, Santa Clara, Mumbai en Shanghai.

3DprintEU

Het grootste evenement in Noord-Nederland op het gebied van 3D-printen en scannen is 3DprintEU. De derde editie zal plaatsvinden op 10 september bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Het evenement bestaat uit een congres en een beurs en er is een expert panel aanwezig die de vragen van de aanwezigen kan beantwoorden. Het voornaamste doel van 3DprintEU is mogelijkheden creëren voor het MKB. Men kan hier kennis opdoen en delen, elkaar inspireren en netwerken.

3D printing demonstratie

Demonstratie van 3D printing kunst tijdens een evenement

3D printing lezing of demonstratie

Steeds vaker worden er 3D-printing lezingen of demonstraties gehouden bij bedrijven of op festivals. De eigenaar van een bedrijf of de organisator van een festival kan namelijk zelf een 3D-printing organisatie inhuren. Een team van deze organisatie komt dan langs om een lezing of een demonstratie te geven. Bedrijfseigenaren kunnen hun personeel zo introduceren met 3D-printers en alvast voorbereiden op de toekomst. Organisatoren van festivals kunnen hun bezoekers met een dergelijk evenement informeren over de mogelijkheden van 3D-printing.

Het belang van 3D-printing evenmenten

Vaak wordt het belang van 3D-printing evenemmenten nogal onderschat. Sommige consumenten en bedrijven gaan ervan uit dat deze evenementen enkel worden gehouden om mensen te amuseren. Dat is echter niet het geval. 3D-printing evenementen hebben als doel om zowel consumenten als bedrijven te informeren over de mogelijkheden de ontwikkelingen van de 3D-print technologie.

Kennis over 3D printing vergaren

De laatste jaren gaan de ontwikkelingen erg snel en het is voor de meesten nog maar moeilijk bij te houden. 3D-printers veranderen de hele wereld, van de verschillende industrieën tot de wetgeving. Er is momenteel een ware revolutie gaande. Bedrijven moeten rekening houden met de mogelijkheden van 3D-printing voor de toekomst. Voor consumenten is kennis over 3D-printing echter net zo belangrijk. Er zijn namelijk al een groot aantal 3D-printers voor consumenten verkrijgbaar en het zou zomaar kunnen dat een groot deel van de consumenten binnen tien jaar een 3D-printer thuis heeft staan. Een bezoek aan een 3D-printing evenement kan zowel consumenten als bedrijven helpen om te wennen aan deze nieuwe technologie en alvast rekening te houden met de toekomst van 3D printing.