Apple iWatch maken met een 3D-printer en iPod Nano

Apple Watch

Apple is al langere tijd bezig met de ontwikkeling van de eerste iWatch. Kan je niet meer wachten voordat deze gadget op de markt komt? Er is nu een mogelijkheid om je iPod Nano om te toveren in een Apple iWatch. Om dit te doen heb je echter wel een 3D-printer nodig, deze hoeft niet persé thuis te staan: je kan 3D-modellen namelijk online bestellen.

De printbare polsband is ontworpen door een student aan de Universiteit van Edinburg en is bedoeld voor de zesde generatie iPod Nano. De polsband is gemaakt van Ninjaflex, dit is een flexibel thermoplastisch filament.

De iPod Nano past precies in de polsband, zodat je toegang hebt tot alle knoppen en de audio-ingang. Daarnaast heeft de student een dubbel sluitsysteem ontwikkelt zodat de iPod er niet zomaar uit kan vallen.

De polsband is binnen 65 á 70 minuten geprint met een 3D-printer. De gebruiker kan zelf kiezen welke kleur filament hij/zij gebruikt.

Net als duizenden andere 3D-modellen is deze gratis te downloaden op het internet. Het model kan je vervolgens thuis of ergens anders laten printen. In Nederland en België zijn er momenteel tientallen bedrijven die 3D-modellen voor consumenten uitprinten.


  1. Super vet! Ik heb mijn bandje besteld in het gifgroen via Shapeways. Can’t wait for it to arrive!

    Jonathan /

Het is niet toegestaan om te reageren.