5 bizarre innovaties op het gebied van 3D-printen

3D-geprinte BH

De nieuwste innovaties op het gebied van 3D-printen zien we vaak voorbij komen in het nieuws. Het is inmiddels al mogelijk om metalen, voedingsmiddelen, gebouwen en lichaamsdelen te printen. Er zijn echter ook een aantal innovaties die we vrij bizar kunnen noemen. In dit artikel beschrijven we 5 bijzondere innovaties van de afgelopen tijd op het gebied van 3D-printen.

Op maat gemaakte bh of bikini

Veel vrouwen kampen met het probleem dat ze niet de bh of bikini vinden die perfect aansluit. Met behulp van de 3D-printtechnologie kan dit probleem nu worden verholpen. Het is namelijk mogelijk om een bh of bikini te printen die geheel op maat is gemaakt. Het enige nadeel van deze innovatie is het feit dat deze bh’s en bikini’s worden gemaakt van plastic dat na het printen hard wordt. Zo moet namelijk worden voorkomen dat de kleding vervormt.

Gezicht uit de 3D-printer

Met een 3D-printer is het tegenwoordig ook mogelijk om een gezicht te printen aan de hand van het DNA van een persoon. Dit kan een groot voordeel zijn voor het opsporen van de daders van een misdrijf. Met behulp van het DNA kan worden geschat hoe de desbetreffende persoon eruit ziet en op die manier kan er een 3D-print worden gemaakt van het gezicht. Zo kan men het gezicht van de eigenaar bekijken en is het zelfs mogelijk om het gezicht vast te houden.

3D print kano

Japanse artieste in haar 3D-geprinte vagina kano

3D-geprinte vagina

Een Japanse vrouw heeft een aantal 3D-printbestanden laten maken van haar vagina en deze foto’s naar haar sponsoren verstuurd. Deze sponsoren hadden haar geld gegeven om een kano te maken van haar vagina. Het doel van dit project was het taboe in Japan doorbreken rondom het vrouwelijke geslachtsdeel. Als gevolg van het weggeven van de 3D-printbestanden is ze echter wel gearresteerd, omdat het in Japan verboden is om obscene voorwerpen te verkopen of distributeren.

Geprint papiergeld

Papiergeld printen met een 3D-printer, is dat echt mogelijk? Nee, het is niet zo dat u met uw printer echt papiergeld kunt drukken. Toch kan de printer het papiergeld wel zo goed namaken dat het verschil met echt papiergeld nauwelijks te onderscheiden is. Er is zelfs een persoon geweest die een aantal miljoen dollar heeft geprint en dit ook daadwerkelijk heeft kunnen uitgeven.

3D-geprinte 3D-printer

De RepRap is een 3D-printer gebouwd door een aantal vrijwilligers van over de hele wereld. De printer is grotendeels gemaakt van plastic en kan plastic materialen printen. Zo kan de printer zijn eigen onderdelen printen en op die manier zichzelf 3D-printen. Naast plastic onderdelen kan de printer echter ook andere producten printen, zoals objecten van chocola of keramiek.

3D-geprinte geweren

Pistolen gemaakt met een 3D printer

Wat gaat de toekomst ons brengen?

De bizarre innovaties die we in dit artikel hebben genoemd zijn niet de enige bijzondere ontwikkelingen omtrent 3D-printing van de afgelopen tijd. Er zijn bijvoorbeeld ook al personen geweest die een pistool hebben geprint en er is eveneens een robot gemaakt met een 3D-printer. Verder is het al mogelijk om het embryo van uw ongeboren kind te printen en u kunt een kloon van uzelf laten maken in de vorm van een beeldje.

Het is niet mogelijk om vooruit te zien wat de toekomst ons precies gaat brengen, maar het is in ieder geval zeker dat er nog meer bizarre creaties uit de 3D-printer zullen rollen. De ontwikkelingen in de 3D-printtechnologie volgen elkaar tegenwoordig zo snel op en de mogelijkheden lijken eindeloos te zijn. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat we weer een mooie lijst met een aantal bizarre innovaties kunnen samenstellen. 3D-printergids houdt u hiervan op de hoogte!

Voor jou interessant