3D printing prijsvergelijker voor materiaal gelanceerd

3Dprintler

Het vergelijken van diverse soorten materialen kan lastig zijn. Wanneer weet je welk materiaal het meest geschikt is, of welke kosten hiermee gemoeid gaan? De Canadese start-up 3Dprintler heeft een handige website gelanceerd waarmee je eenvoudig materialen kan vergelijken op prijs en kwaliteit.

Op maat geleverd advies

De start-up onderscheidt zich doordat de consument het 3D object kan uploaden. Nadat het bestand (STL) geüpload is, kunnen soorten materialen geselecteerd worden. Vervolgens zorgt 3Dprintler voor de vergelijking op prijs en geschiktheid. Momenteel vergelijkt de website 254 verschillende materialen die zijn samengevoegd in een database.

Ook aanbieders worden vergeleken

De website vergelijkt niet alleen materialen, maar ook aanbieders. Er zijn honderden aanbieders te vinden in de database van 3Dprintler. Bij de keuze van de aanbieder wordt onder andere gekeken naar de verzendkosten. Zowel kleine als grote aanbieders maken deel uit van de database, waaronder aanbieders zoals Shapeways en Sculpteo. De samenwerking met deze grote aanbieders is belangrijk voor de groei van 3Dprintler. Zo verwerkt Shapeways meer dan 200.000 orders per maand, waarvan het grootste deel in Eindhoven.

Transformatie naar e-commerce platform

De website 3Dprintler bestaat al langere tijd, maar werd tot kortgeleden gebruikt als 3D print fabriek. Consumenten en bedrijven konden hun objecten toesturen, waarna deze werden geprint en toegestuurd. Voor de CES 2016 beurs heeft het bedrijf gekozen voor een nieuwe weg, wat resulteerde in het huidige e-commerce platform. 3Dprintler kijkt ook naar andere manieren om uit te breiden en zo de consumenten beter te helpen met 3D printing materiaal. Aangezien de keuze in materiaal steeds verder groeit, dient het platform mee te groeien.

Start-up zoekt nog naar investeerders

Het Canadese bedrijf zoekt nog steeds naar investeerders. Enkele partijen zijn de deur gewezen omdat ze strenge voorwaarden stelde aan 3Dprintler. De start-up hoopt op een partij die meedenkt en wilt groeien in de 3D printing sector. Doordat grotere partijen gaan samenwerken met 3Dprintler hopen zij meer investeerders te trekken.

Voor jou interessant