3D-printen van pannenkoeken

Pancake Bot 3D-printer

Eerder was er al nieuws over 3D-printers die in staat waren om chocolade, snoep en koek te printen, daar komt nu een nieuwe variant bij. De Pancake Bot is in staat om pannenkoeken in welke vorm dan ook uit te printen, direct op een bakplaat.

Via een tablet, smartphone of laptop is het mogelijk om een pannenkoek te ontwerp, zodat deze vervolgens op een bakplaat wordt geprint. De Pancake Bot verscheen eerder deze week op Kickstarter. De bijbehorende software van de 3D-printer helpt bij het omzetten van een afbeelding naar een ontwerp dat is geschikt als pannenkoek-vorm.

Wat is er nieuw aan deze 3D-printer?

In feite is de Pancake Bot niet anders dan bijvoorbeeld de Foodini. Echter, dit is wel de eerste 3D-printer die is voorzien van een bakplaat. Tijdens het bakken dien je zelf de pannenkoek om te draaien. Op Kickstarter heeft de 3D-printer inmiddels al 200 duizend dollar opgehaald. Dit betekent dat het crowdfund-doel behaald is en de printer daadwerkelijk geproduceerd gaat worden. De Pancake Bot zal te verkrijgen zijn voor 169 dollar en kan vanaf juli worden geleverd.

Voor jou interessant