3D-printen Amsterdam

3D-printen Amsterdam

3D-printen in Amsterdam bestaat niet alleen uit de aanschaf van een printer voor consumenten, maar ook de serviceproviders die hiermee gemoeid gaan. In dit artikel bespreken we de 3D-printen Amsterdam bedrijven en mogelijkheden.

3D-printer in Amsterdam

Het vinden van een geschikte 3D-printer in Amsterdam gaat gepaard met enige moeite. Er zijn enkele winkels die 3D-printers aanbieden en ook zijn er een aantal webshops die gesitueerd zijn in Amsterdam. Doordat de 3D-printer nog geen gemeengoed is kan het lastig zijn om een voor jou interessante 3D-printer te vinden.

3D-printer winkels Amsterdam

In Amsterdam zijn meerdere 3D-printer winkels te vinden. Er zijn ook speciale winkels waar het mogelijk is om 3D-modellen te printen, deze dragen de naam FabLabs. Consumenten gebruiken deze winkels om te experimenteren met de 3D-printing technologie. Amsterdam kent twee FabLabs: Waag Society en ZB45 Makerspace.

3D Hubs Amsterdam

3D Hubs is een internationaal bedrijf dat zeer bekend is in de 3D-printing sector. Het bedrijf faciliteert het printproces over de hele wereld. Dit doen zij door hun enorme community in te zetten, die bestaat uit duizenden 3D-printer eigenaren die verspreid zijn over de wereld. De 3D-printer eigenaren kunnen met hun printer geld verdienen door deze aan te bieden aan andere consumenten. Via de website van het bedrijf kunnen de eigenaren hun printer toevoegen. Vervolgens kunnen andere consumenten een aanvraag doen om hun 3D-model uit te printen, deze dient binnen 24 uur te worden geaccepteerd. Vervolgens kan het 3D-geprinte product worden opgehaald bij de printer eigenaar thuis. 3D Hubs is een bedrijf dat het 3D-printen Amsterdam op de kaart heeft gezet, mede doordat het een van de eerste internationale 3D-printing initiatieven was.

3D-printen Amsterdam grachtenpand

Grachtenpand uit de 3D-printer

Niet alleen 3D-printing consumenten initiatieven zijn te vinden in Amsterdam, er zijn ook een aantal bedrijven aan de haal gegaan met deze technologie. Zo is er een bedrijf dat een grachtenpand aan het bouwen is door middel van 3D-printing technologie en het gebruik van duurzame materialen.

Voor jou interessant