3D-print technologie in de speelgoedbranche

Logo 3D printen

In de speelgoedbranche zien we de 3D-print technologie ook steeds vaker terugkomen. Er lijkt tegenwoordig wel van alles mogelijk te zijn: van het 3D-printen van Looney Tunes beeldjes tot het ontwerpen en printen van je eigen speelgoed. In dit artikel vertellen we je meer over de huidige 3D-print innovaties in de speelgoedbranche.

Looney Toons figuren

Warner Brothers Consumer Products en ITV Studios Global Entertainment zijn enige tijd geleden de samenwerking aangegaan met het 3D-print bedrijf Launzer. Door deze samenwerking zijn de characters van Warner Brothers in 3D-geprinte figuren op de markt gebracht. Het gaat hierbij niet alleen om Looney Toons figuren, maar ook om de characters Batman en Thunderbirds. Zo kunnen kinderen hun favoriete characters nu in 3D zien en hier ook mee spelen!

Elektrisch skateboard

Ongeveer een jaar geleden is de ‘Electric Bubblegum’ uitgebracht. Dit is een skateboard met 3D-geprinte onderdelen die je zelf in elkaar kunt zetten. Als je het skateboard besteld, krijg je een USB-stick waarop de printbare bestanden staan. Je kunt de ‘Electric Bubblegum’ gebruiken als normaal skateboard, maar je kunt ook gebruikmaken van de accu. Een andere bijzondere mogelijkheid van het skateboard is dat je hem kunt besturen met behulp van een draadloze Wii Nunchuck controller.

3D-geprinte 3D-puzzels

Het bedrijf Fleethower heeft in samenwerking met 3DHubs een aantal 3D-geprinte 3D-puzzels op de markt gebracht. Het bedrijf heeft de puzzels ‘Lock-Nesters’ genoemd en je hebt de keuze uit zes verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een hond of een dinosaurus, maar ook voor het hoofd van een mens. Bij Fleethower kun je de 3D-puzzels in de kleuren uit de advertenties bestellen, maar bij 3DHubs kun je helemaal zelf de kleuren kiezen en de puzzel vervolgens laten printen.

3D printen van speelgoed

3D-geprinte Robot Billy kan bestuurt worden met een smartphone of tablet

Robot ‘Billy’

Robot ‘Billy’ is een prachtig ontwerp van een Israelische student – Jonathan Spitz – die op zoek was naar manieren om op een goedkopere wijze zijn robots te bouwen. Hij heeft zelf een 3D-printer ontworpen om de aanschaf van onderdelen voordeliger te maken. Met deze printer heeft hij nu robot ‘Billy’ gebouwd. Deze achtpotige robot kan worden aangestuurd met behulp van een tablet of smartphone. De student wil nog een broertje voor Billy bouwen en het is ook zijn bedoeling om in de toekomst een mensachtige robot te printen.

Lego 3D-printer

De LegoBot is een lego 3D-printer die zelf ook geheel van lego is gemaakt. Met deze printer is het mogelijk om een 3D-model van legoblokjes na te bouwen, zodat je hier zelf niet meer dagen mee bezig hoeft te zijn. Aangezien de 3D-printer zelf ook helemaal van lego is gemaakt, kan het apparaat ook zichzelf nabouwen!

Zelf speelgoed ontwerpen

Wat is er nu mooier dan zelf als kind je eigen speelgoed ontwerpen en laten printen? Het Amerikaanse bedrijf Autodesk heeft hier een oplossing voor bedacht. Zij hebben de app Tinkerplay ontworpen waarmee kinderen zelf heel eenvoudig speelgoedpoppetjes kunnen ontwerpen. Vervolgens kunnen zij deze ontwerpen laten 3D-printen, waardoor de figuren echt tot leven komen.

Kinderen die met deze app een speelgoedfiguur willen ontwerpen, kunnen eerst een sjabloon kiezen. Vervolgens kunnen ze dit sjabloon helemaal naar hun eigen wens aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kleur en de structuur van het sjabloon te wijzigen. Verder heeft de app de handige functie om het model in verschillende omgevingen te plaatsen. Zo kunnen kinderen nog beter inzicht krijgen in hun ontwerp en eventueel nog wat aanpassingen doen.

Voor jou interessant